Aukce pro Paraple vynesla tři miliony korun!

30. listopadu 2020
Aukce pro Paraple vynesla tři miliony korun!

Tradiční aukční den Galerie KODL, ve svém pořadí už čtyřiaosmdesátý, se konal v online prostředí 29. 11. 2020 a do dějin se zapsal jako aukce s největším výnosem v České republice. A to, co se podařilo skvělému týmu Galerie KODL v celkové aukci, mělo dopad i na Aukci pro Paraple. Chuť dražitelů získat své kýžené dílo se potkala se solidaritou a celkový výtěžek 3 000 000 Kč bude již podeváté předán naší organizaci.

Již se stalo tradicí, že současní umělci darují do dobročinných aukcí Galerie KODL špičková díla. Letos se k nim přidali i štědří dárci z řad klientů galerie. Dražila se díla Rudolfa Burdy, Patrika Hábla, Jana Kalába, Magdaleny Jetelové, Pasty Onera, Jaroslava Róny, Ivany Štenclové a trojice obrazů od Karla Gotta.

Aukce pro Paraple od Galerie KODL je jednou ze stěžejních podpor Centra Paraple, které více než 25 let působí v oblasti neziskového sektoru, zejména na poli poskytování sociálních služeb pro lidi po poškození míchy.

Z celého srdce děkuji Martinu Kodlovi a jeho týmu, Františku Vyskočilovi, patronům aukce panu Kačerovi a Svěrákovi, všem dražitelům a dárcům umění.

David Lukeš

Kontakt pro média:

Jarmila Vrzalová, tel.: +420 774 980 918, email: 58EwZ-54ckMk2~l7VX~zRb5h7.kmb

Tisková zpráva ke stažení ZDE.

Odebírat newsletter

Život je jízda!

Pojeďte kousek cesty s námi.

Chci darovat