Během pátého turnusu sociálně rehabilitačního pobytu jsme poblahopřáli Vojtovi Vašíčkovi za uvedení do síně slávy sportovců města Brna v rámci ankety Sportovec města Brna. 

Vojta Vašíček je legenda nejen mezi sportovci vozíčkáři, kdy ještě byla v královské atletice součástí paralympiády disciplína pětiboje, ve které získal zlatou medaili na paralympiádě v Barceloně (1992), a dokonce ve světovém rekordu. Disciplína pětiboje se skládala z koule, oštěpu, 200 metrů sprintu na formulce (speciální vozík pro atletiku), 1 500 metrů vytrvalostní závod a Vojtova královská disciplína disk, ve které také svého času držel světový rekord. V Atlantě v roce 1996 ukončil vrcholovou kariéru, i když měl ještě lepší výkon než v Barceloně, stačilo to pouze na sedmé místo. Příprava na takové akce zabrala i šest hodin tréninku denně. Jen pro představu, jaké tempo udrží člověk na sportovním vozíku v jízdě, od trati 800 metrů jsou už vozíčkáři rychlejší než běžci díky udržení vyšší průměrně rychlosti a v nejdelší trati maratonu je vozíčkář o 45 minut dříve v cíli.

Po etapě života vrcholového sportovce se dále věnoval maratonu na handbiku a v současné době ze zdravotních důvodů pouze stolnímu tenisu a střelbě. Pan Vašíček je také zakladatelem ParaCentra Fénix v Brně a společnosti Medicco, která dováží do České republiky kompenzační pomůcky. Rovněž byl dlouholetým členem předsednictva Svazu paraplegiků (nynější Česká asociace paraplegiků - CZEPA).

Přejeme hodně zdraví a děkujeme za vše.