Ve čtvrtek 15. prosince proběhla na serveru iDNES.cz dražba designových pivních lahví Pilsner Urquell ve prospěch Centra Paraple. Dražitelé letošní desítku unikátních kousků vydražili za rekordních 1 173 122 Kč.

„Plzeňský Prazdroj věrně podporuje Centrum Paraple už dlouhá léta. Spojit výrobu a aukční prodej ušlechtilého skla s pomocí vozíčkářům byl výborný nápad. Letos přinesl Centru Paraple 1 173 122 korun. Děkujeme,“pochválil prezident Centra Paraple Zdeněk Svěrák tuto krásnou myšlenku.
Aukce designových pivních lahví se stala již tradiční předvánoční akcí, kterou pro Centrum Paraple pořádá Pilsner Urquell od roku 2012. Každý rok je vybrán designer, který limitovanou edici pivních lahví navrhne. Letos jím byl Maxim Velčovský. Podle svých slov se v nich snažil zhmotnit nejznámější symboly plzeňského piva a nechal se inspirovat historickou bránou, kterou musí projet každá várka piva opouštějící pivovar. Do víka každé z nich pak zakomponoval i malý úlomek kamene, ze kterého byly postaveny její základy.
Vydražená částka z aukce bude doplněna ještě o výtěžek ze speciálního vánočního balení plzeňského piva, které je dostupné v běžných obchodech. To obsahuje kromě osmi lahví piva i skleněný půllitr, jehož potisk navrhl také Maxim Velčovský. Z každého dárkového balení získá Centrum Paraple na svou činnost 5 Kč.
Děkujeme.
Více informací o aukci pivních lahví Pilsner Urquell najdete na www.aukcnilahveproparaple.cz.
Tiskovou zprávu najdete zde.