S potěšením a hrdostí vám představujeme naše hvězdy tančící v letošním ročníku StarDance. Hvězdou č. 1 je Romana Košťálová.

Na vozíku je 10 let. Říká, že po úrazu toho sice hodně ztratila, ale mnohem víc dostala zpět. Umí si teď totiž líp vybírat události, příležitosti a lidi ve svém okolí tak, aby byla vnitřně spokojená a šťastná a říká, že její „nechodící“ život se od toho „chodícího“ zase tolik neliší.
Romana má zajímavé koníčky. Jedním je esoterika - vykládá karty, zabývá se fytoterapií a energetickými systémy, dalším je modeling. Modelku dělá při různých charitativních akcích v celé republice. Pocit, kdy i díky ní je na módní přehlídce předáván šek s vybranou částkou na dobrou věc, je podle Romany nepopsatelný. Věnuje se také výtvarnému umění. Studovala a pracovala v této oblasti – zabývala se designem skla a také teď výtvarné techniky zůstaly jednou z jejích oblíbených činností.
Co jí dává Centrum Paraple?
Jezdí sem na rehabilitační pobyty už několik let a jejich úroveň a přístup lidí v Parapleti velmi chválí. Velmi jí pomáhá také jóga, se kterou se seznámila právě v Centru Paraple. Nahradila jí aerobik, který cvičila a jako lektorka vedla kurzy. Využívá ale i jiné příležitosti, které Paraple nabízí – např. inspiraci pro své umělecké tvoření získává na zdejších výtvarných kurzech.  
Proč se těší na StarDance?
„Jednoduše proto, že je spojený s Centrem Paraple, že ráda poznám zákulisí takové taneční akce, nové lidi a také proto, že mě láká možnost ukázat lidem, že na vozíku se dá zvládnout s elegancí a radostí přinejmenším tolik, co bez něj.“

Zveřejněno: 15. 11. 2016