S potěšením a hrdostí vám představujeme naše hvězdy tančící v letošním ročníku StarDance. Hvězdou č. 2 je Hana Kulhavá.

Hanka pochází z Trutnova, ale už 10 let žije v Otovicích u Karlových Varů. Po autonehodě s poškozením páteře a míchy se pohybuje na vozíku. V současné době nepracuje, vychovává devítiletého syna Matěje, který je sportovně nadaný a hraje hokej. Hance jeho koníček zabírá dost času, vozí ho na tréninky, na zápasy, působí jí to ale radost. Sama závodně plave v oddíle SK Kontakt Karlovy Vary a ve volných chvílích jezdí na čtyřkolce.
Největším koníčkem Hany je ale hra na klavír. Hraje od 4 let. Po úrazu nevěděla, jestli bude moci pokračovat, protože má ochrnuté prsty na pravé ruce. Sama říká, že strach, že nebude na klavír už nikdy hrát, byl snad to nejhorší, čeho se po úrazu bála. Cvičit na přenosných klávesách začala už v nemocnici v Liberci, kde po úrazu ležela. A korunou vítězství její vůle bylo, když z rehabilitačního ústavu přijela do Liberce a na sympoziu, které nemocnice pořádala pro zdravotníky k problematice míšních poranění, pozdravila přítomné svou hrou na klavír. Říká, že poznání, že to dokáže a ke klavíru se bude moci vrátit, pro ni byl snad nejsilnější okamžik. Uvědomila si, že dokáže jít dál, že to půjde. Dnes pravidelně trénuje a zahraje už téměř vše.    
Proč se rozhodla podpořit Centrum Paraple?
“Dá se říct, že centrum Paraple mě vytáhlo z té nejhorší životní situace po úrazu. Pamatuji si svoui první návštěvu, všechny ty pohodové vozíčkáře. Teprve tam mi došlo, že život nekončí. Teď jezdím do Paraplete jednou ročně na rehabilitační  kurz, kde se take vždycky sejdeme s kamarádkami, se kterými nás váže stejná doba úrazu. Dříve jsem jezdila častěji, na různé PC kurzy, Máma, táta na vozíku nebo sportovní kurzy, ale teď nějak nestíhám a jsem ráda za ten týden jednou ročně.
Líbil se mi loňský ročník StarDance, kde vystupovali vozíčkáři a bylo to neuvěřitelné, co všechno jsou schopni dokázat lidé i s tímto postižením.”

Zveřejněno: 16. 11. 2016