S potěšením a hrdostí vám představujeme naše hvězdy tančící v letošním ročníku StarDance. Hvězdou č. 3 je Jaroslav Zářecký.

V 17 letech měl nehodu při jízdě na motorce. Po úrazu absolvoval pobyt v nemocnici, pak v rehabilitačním ústavu. Už 9 měsíců po úrazu byl na prvním pobytu v Centru Paraple. Využíval tu rehabilitaci, chodil do posilovny, s pomocí ergoterapeutů si vybíral a přizpůsoboval kompenzační pomůcky, které usnadňují život. Teď je mu 19 let. Po úrazu používá ortopedický vozík, protože ale nemá úplně přerušenou míchu, může na kratší vzdálenosti I chodit o 2 francouzských holích. Před úrazem studoval v Praze Střední průmyslovou školu potravinářskou a zajímala ho ekologie. Teď pokračuje v Kostelci nad Orlicí na Střední zemědělské škole studiem ekologie a ochrany životního prostředí. Rád by pokračoval na vysoké škole, zajímá ho lesnictví. Měl sice už nějaké pracovní nabídky v Praze, ale rád by se vrátil do východních Čech a pracoval na rodinné farmě v podhůří Orlických hor, kde bydlí s rodiči a se dvěma sestrami.
Před úrazem Jarda hodně sportoval, věnoval se hlavně lednímu hokeji. Sport ho láká I dál, ale nejdřív je rozhodnutý dokončit školu a dál pracovat na svém vzdělání.
Do Paraplete jezdí rád a pravidelně a oceňuje zejména přátelský přístup a vzájemný respekt mezi pracovníky a klienty.
S tancem žádnou zkušenost nemá, ale věří, že když překoná trému, bude to zábava.
Koho by ve StarDance rád potkal?
“Přiznám se, že Stardance nějak pravidelně nesleduji. Pokaždé, když se ale dívám na  Ondřeje Banka, vzpomenu si na jeho famózní sportovní výkony. Je pro mě až nepochopitelné, jakým způsobem se dokázal prezentovat na extrémních svazích. Bude pro mě navždy obrovským bojovníkem. Když se s ním potkám, budu rád.”

Zveřejněno: 17. 11. 2016