sobotu 15. července jsme se jako partneři zúčastnili akce Praha bez bariér, kterou pořádala společnost Opel. Zástupci firmy představili program Opel Handycars a jeho výhody pro osoby se zdravotním postižením. Návštěvníci akce si mohli prohlédnout upravené vozy, proběhla prezentace výrobce vozíků a součástí odpoledne byly i komentované ukázky sportů na vozíku.
„Automobil je pro naše klienty většinou druhá nejdůležitější pomůcka po vozíku, která jim zajišťuje mobilitu. Společnost Opel nám propůjčením automobilů pomáhá zajistit dopravu nejen v každodenním provozu, ale i při výjezdech na týdenní sportovní tematické programy, kdy je logistika mnohem složitější,“ říká ředitel Centra Paraple David Lukeš, který na akci jako trenér české reprezentace představil rugby na vozíku.



Společně s Jaroslavem Filsákem, Petrem Oppenauerem a Janem Povýšilem se pak odvážlivci mohli utkat na hřišti a vyzkoušet si tak hru s profesionály. Že je to tvrdý kontaktní sport, se můžete přesvědčit na fotkách…

 

Akci pořádala společnost Opel a její program Opel Handycars ve spolupráci s Centrem Paraple, Národní radou osob se zdravotním postižením a Autopalace Spořilov.