Celý svět včetně Česka se poslední listopadové úterý pravidelně spojuje v rámci akce #Giving Tuesday. S jediným cílem - aby pomáhal a vrátil společnosti něco dobrého zpět.

Centrum Paraple se do oslav světového svátku dárcovství také rozhodlo zapojit, ale na rozdíl od ostatních neziskových organizací a osobností jej oslavilo trochu naruby. Nepřipravilo speciální kampaň nebo benefiční akci, ale naopak aktivně poděkovalo všem svým klíčovým dárcům a podporovatelům.
A že bylo za co… Česká televize připravila nejen krásný pořad Hvězdy tančí pro Paraple, ale také další reprezentativní ples, Benefiční tančírnu, Czech Photo Center dražbu fotografií, Galerie KODL Aukci pro Paraple a Plzeňský Prazdroj, který se podílel i na zajištění televizního pořadu, chystá další Aukci pivních lahví.
Moc děkujeme i naším stálým podporovatelům NF Avast, který velmi významně podporuje naší základní službu sociální rehabilitace, Kauflandu, který mimo rozvoje naší spolupráce dbá i na to, aby jeho prodejny byly skutečně bezbariérové. Trigemě, která podporuje Paraple finančně, ale má i velkou zásluhu o rozvoj samotné budovy, Toyotě Material Handling Czech Republic, která nás kromě finančních prostředků podporuje i v rámci firemního dobrovolnictví a která se historicky drží motta „vozíčkáři vozíčkářům“ a společnosti Volkswagen Financial Services CZ za podporu našich tematických programů. Dále Vinným sklepům Lechovice, které v náš prospěch každoročně draží sekt zrající na dně Vranovské přehrady a podporují nás i produktově, společnosti OPEL, která zajišťuje mobilitu Centra Paraple a také má speciální program Handy Cars, advokátní kancelář Vyskočil, Krošlák a partneři, jež nás neustále propojuje se zajímavými lidmi, projekty a dává nám i potřebnou právní podporu. A dále Pojišťovně České spořitelny a jejímu programu FLEXI, společnosti AZ Elektrostav, Active24, DB Schenker
Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na individuální dárce, kteří posílají různě velké dary či DMS zprávy a naše dobrovolníky.
Ti všichni nám umožňují tvořit výjimečnou sociální službu na podporu lidí s poškozením míchy. Službu, která je v České republice zcela ojedinělá.
Tým, který tvoří Paraple odvádí neskutečné výkony, které se vtělují právě do služby poskytované tak, jak by si zasloužily být poskytované všechny služby pro potřebné.
Děkujeme za důvěru. Je úžasné být u toho a sledovat, kolik lidí nám dodává energii.

Závěrem nechám promluvit Jirku, klienta z posledního pobytu, který byl v Parapleti poprvé a své pocity zaznamenal do naší kroniky:
Vážení, já jsem tu byl poprvé a podle toho, co jsem tady prožil, rozhodně ne naposled. Mé první dojmy? Celý personál a ostatní klienti – překvapení při postupném poznávání personálu (který je vstřícný, milý a přesto má profesionální přístup) a mých spolubojovníků klientů, to vše navazuje přátelskou až skoro rodinnou atmosféru. Ubytování je super, pěkné a příjemné prostředí.
Co mě tady hned na začátku úplně fascinovalo je to, že hned třetí den jsem si nazul sám boty, stačilo, že mi Verča ukázala jak. Je tu hodně akcí a cvičení v celé partě a to je také paráda.
Je strašně moc věcí, který jsem tu zažil a dozvěděl, že mi bude dlouho trvat, než to doma vše vstřebám. Jsou to věci jenom pozitivní, žádnou negativní, nebo která se mi nelíbila, jsem tu nezažil nebo nedostal.
Strašně ve všem omlouvám, ale už bude má poslední věta a to celkové hodnocení – ve srovnání s jinými rehabilitačními pobyty byl ten u vás v Parapleti ten nejlepší, co jsem doposud zažil. Děkuji za všechno všem.
Jirka

Je to srdce, které rozdává. Ruce už jenom dávají.
(africké přísloví)