O prodlouženém víkendu 13. 1. – 15. 1. se v Parapleti uskutečnil pod vedením PaedDr. Pavla Švejcara kurz "Stabilizace ramenního pletence".

Obtíže v oblasti ramen řešíme s našimi klienty téměř v každé terapii, i proto se kurzu zúčastnilo 13 našich zaměstnanců z řad fyzioterapeutů, ergoterapeutů a pohybových terapeutů. Kurz byl ale otevřený, tudíž se jej účastnili i kolegové z jiných pracovišť.
V pátek odpoledne nám dr. Švejcar předal teoretický základ – vybrané kineziologické mechanismy, které zajišťují základní posturálně–motorické funkce, vysvětlil pojmy jako posturalita, posturo-motorika, tenzegrita, tělesné schéma, hydrobag a ASC.
Na tuto přednášku jsme navázali v sobotu a v neděli praktickou částí, kdy jsme si na sobě navzájem zkoušeli různé přístupy a terapie a vše si tak mohli zažít na „vlastní kůži.“ V sobotu přijel náš klient Milan Krejčí a dr. Švejcar nám předvedl praktickou ukázku terapie s klientem. V neděli jsme do nácviku terapií zapojili i velké míče a TRX systém.
Z kurzu si odnášíme nový úhel pohledu na terapii ramene, mnoho nových informací a několik praktických vstupů do terapií.
Děkujeme všem účastníkům a především dr. Švejcarovi za inspirativní kurz.
Otevřené kurzy pro odbornou veřejnost budeme pořádat i nadále. Na poslední dubnový víkend (28. – 30. 4.) chystáme kurz PhDr. Pallové, Ph.D. Diagnostika a kinezioterapie u idiopatické skoliózy dětí a dospělých a na podzim (6. – 7. 10.) kurz Jógové pozice a Yoga therapy pro fyzioterapii PhDr. Malé, Ph.D.
Pro více informací sledujte náš web a FB nebo kontaktujte vedoucí úseku fyzioterapie Hanku Melicharovou (8.ysT65j-onrQOQhWknz2329g).