Na počátku činnosti Centra Paraple, v roce 1994, jsme klientům poskytovali naše služby v hodně jiné podobě, než jak je tomu nyní. Vytvořit zázemí, jaké je v Parapleti v současné době trvalo mnoho let.
Ale už od počátku jsme k naší činnosti potřebovali automobil. Abychom mohli jezdit na konzultace, nacvičovat s klienty soběstačnost ad. Na rehabilitační cvičení a instruktáže jsme do Paraplete sváželi klienty-vozíčkáře z Prahy a blízkého okolí.

Dále jsme pro ně také získávali darem, nebo za darované peníze nakupovali, zdravotnický materiál a kompenzační a zdravotnické pomůcky - inkontinenční pomůcky, vozíky, antidekubitní sedáky, vanové zvedáky, biolampy na léčení dekubitů ad. To vše jsme potřebovali vozit na místa, kde jsme materiál skladovali a dále potom rozvážet k lidem na vozíku.
Auto, resp. spíše auta jsme potřebovali také k dopravě lidí a materiálu na týdenní sociálně rehabilitační pobyty, které jsme pořádali několikrát v roce na různých místech republiky.
V roce 1995, rok po založení Centra Paraple, nám velmi pomohl Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové, který nás propojil se společností ŠkoFIN (nyní Volkswagen Financial Services). Ta se rozhodla nám pomoci a věnovala nám nejdřív osobní vůz a krátce poté ještě další vůz typu pick-up. Byla to opravdu velmi významná pomoc, která hodně rozšířila naše možnosti.
Současně byl mezi námi a společností ŠkoFIN navázán velmi přátelský vztah. Společnost ŠkoFIN se na dlouhou dobu stala jedním z našich hlavních partnerů a velmi nám pomáhala.
Po nějaké době se naše spolupráce přerušila, ale v loňském roce jsme opět navázali kontakt a Volkswagen Financial Services se stal znovu jedním z hlavních partnerů Centra Paraple.
Velmi si toho vážíme.