Od 6. 6. do 31. 7. ji můžete zhlédnout v galerii Automat v Hradci Králové. Za skvělou spolupráci při organizaci výstavy děkujeme Studijní a vědecké knihovně Hradec Králové.

Čas strávený s rodinou, chvíle odpočinku či naopak aktivní sportovní vyžití.
Okamžiky blízké nám všem a prožitky, které se nemění – ať stojíme na vlastních nohou či sedíme na vozíku.

vystava_hradec_kralove_1

vystava_hradec_kralove_4

Výstava přibližující běžný život vozíčkářů vznikla v rámci projektu OTEVŘENÉ PARAPLE, který je spolufinancován Evropskou Unií.
Projekt usiluje o vytvoření komunitního centra – místa pro kulturní a společenské dění, prostoru pro setkávání a společné sdílení volného času, do kterého jsou zapojeni klienti a přátelé Centra Paraple a veřejnost z blízkého i vzdálenějšího okolí.
Kromě realizace kulturně-komunitních aktivit má projekt i vzdělávací a informační přesah – vedle putovní výstavy vzniká edukační spot a brožura.

Autor fotografií:
Tomáš Lisý (*1979)
Vystudoval střední školu elektrotechnickou a fotografii se nejprve věnoval jako svému koníčku.
Za zděděný talent vděčí svému dědečkovi Josefu Čepelákovi, kameramanovi dokumentárního filmu. K jeho orientaci v oboru přispěla především spolupráce s fotografem Radovanem Bočkem. V současnosti se fotografováním živí.
S Centrem Paraple spolupracuje od roku 2000. Zaujali ho lidé, kteří se perou o svůj další život a jeho podobu, i ti kolem nich. Z pozorovatele se stal lyžařským instruktorem vozíčkářů. Nejraději fotografuje sport.

Ve stejném období bude v Hradci Králové, tentokrát v galerii U Přívozu, uvedena i výstava Czech Press Photo 2017, která ukáže nejen snímek vítěze hlavní ceny „Fotografie roku“, ale také práce těch, kteří uspěli v jednotlivých kategoriích a i další vybrané neoceněné fotografie, které mapují celý rok.
Mezi tématy, která se tentokrát na snímcích objevují, je opět řada jak domácích, tak mezinárodních událostí, které během poslední doby přitáhly pozornost miliard obyvatel celé planety.

Přijeďte do Hradce a udělejte si „výstavní dvojboj“, bude stát za to.

Více na https://www.svkhk.cz/Akce/Vystavy/Clanky/7-6-31-7-Czech-Press-Photo-2017.aspx.