V neděli 10. června se v parku Ladronka na Praze 6 uskuteční již 19. ročník Běhu pro Paraple. Pro běžce je připraven závod na 5,1 km a běhy na 100 m.

Všichni, kdo do parku Ladronka dorazí, se mohou těšit také na bohatý doprovodný program.

Nedělní program tradičního Běhu pro Paraple začne v parku Ladronka již ve 13 hodin. Během odpoledne se na pódiu vystřídají např. Ondřej Ruml, Pavel Hořejší, Ester Kočičková, youtuber Kovy a Bé H? Stylewithme.
Hudební produkce bude zakončena koncerty skupin Support Lesbiens a Circus Brothers.

Pro nejmenší účastníky je připraveno vystoupení Magdaleny Reifové a Petra Vacka a divadelní představení spolku Loutky bez hranic.
Děti mohou zavítat také do kreativních dílen, zúčastnit se školy žonglování či si vyzkoušet slackline.

Svoji účast v letošním ročníku Běhu pro Paraple si všichni návštěvníci budou moci zdokumentovat ve fotoboxu INSTAX.

Hlavní závod na 5,1 km v 16:30 již tradičně odstartuje zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák. Pro další sportuchtivé účastníky je připravena série krátkých běhů na 100 m.
Vítězem Běhu pro Paraple se stává každý, kdo vyrazí na trať - svojí účastí podpoří dobrou věc.

bpp_2017_1

bpp_2017_2

bpp_2017_3

Výtěžek z celé akce je určen přímo na provoz Centra Paraple, které poskytuje lidem s poškozením míchy služby sociální rehabilitace a odborného sociálního poradenství a podporuje je v aktivním návratu do běžného života.

Své služby bude Centrum prezentovat přímo na červnovém běhu. Všichni návštěvníci si kromě jiného v Parku Ladronka budou moci vyzkoušet jízdu a závody na handbiku -  speciálně upraveném ručním kole pro osoby se zdravotním postižením a spatřit tak cílovou pásku z jiné perspektivy.

Více na www.behproparaple.cz.