Praha, 26. listopadu – Pět tanečních čtveřic v rámci čtvrtého ročníku benefičního večera StarDance vytancovalo pro Centrum Paraple přes 15 milionů a 200 tisíc korun. V letošním roce se díky DMS a dárcům podařilo vybrat o 220 tisíc více než loni.
O nejdojemnější moment celého večera se postarala biatlonistka Gabriela Koukalová, která svému tanečnímu partnerovi na vozíku a fanouškovi Liboru Bohdaneckému předala jeden ze svých pohárů.

Paraple a StarDance patří k sobě už od roku 2015. Takže dnes večer je to už po čtvrté, co spojíme své taneční síly a vaši štědrost, abychom se pokusili udělat něco dobrého,“ přivítal diváky moderátor pořadu Marek Eben. Pět tanečních párů skládajících se ze dvou známých osobností, jednoho profesionálního tanečníka a jednoho vozíčkáře protančilo sobotním večerem v rytmu tanců tango a cha-cha. Pátým porotcem profesionální poroty se stal prezident a zakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák, který zároveň představil nový rozměr hodnocení tanečníků: „Tady je taková novinka. Každej ví, že já dám desítku. A už to byla nuda. A tak v televizi vymysleli, že já sice desítku dám, ale bude to ručně malovaný obrázek, který tančící vozíčkář dostane na památku.

O nejdojemnější moment celého večera se postarala biatlonistka Gabriela Koukalová, která svému tanečnímu partnerovi na vozíčku Liboru Bohdaneckému věnovala jednu
z nejcennějších trofejí své biatlonové kariéry. Libor je jejím věrným fanouškem, takže
z tohoto nečekaného překvapení měl velkou radost.

V sedmém kole StarDance žádný soutěžící nevypadnul, hlasovací brány byly uzavřeny. Diváci však mohli posílat dárcovské DMS zprávy, díky kterým se podařilo vybrat 15 236 748 korun. Česká televize tak už počtvrté předala slavnostně šek v budově Centra Paraple. „Jsem moc rád, že Česká televize vytvořila takto zajímavý projekt, který nám pomáhá poskytovat služby lidem s poškozením míchy služby a také pružně reagovat na jejich aktuální potřeby,” uvedl při předání šeku ředitel Centra Paraple David Lukeš.

Já si představuji, že život je taková dlouhá řada chvilek a některé jsou horší a některé lepší. A myslím si, že ta chvíle, kterou jsme tady společně všichni dneska prožili patří k těm nejkrásnějším. Lidé dobré vůle se spojili, aby se složili na veliký dar. Shodli se prostě na tom, že pomáhat se má. Taková shoda v naší společnosti plné neshody je pro mě krásná událost.
A chci poděkovat všem, kteří se o ni zasloužili,“ zakončil charitativní večer Zdeněk Svěrák.

Peníze poputují na financování pobytové služby sociální rehabilitace pro lidi s poškozením míchy a další aktivity Centra Paraple. Lidé mohou přispívat i po skončení přímého přenosu,
a to formou dárcovské SMS ve tvaru DMS PARAPLE 30, DMS PARAPLE 60 nebo DMS PARAPLE 90 na číslo 87 777 nebo zasláním finančních prostředků na účet 932932932/0300.

Více informací na www.paraple.cz nebo www.facebook.com/paraple.cz/

Kontakt pro média:

Monika Warnes